Σύμφωνα με το Νόμο το προσωπικό των επιχειρήσεων που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν ή διακινούν τρόφιμα ή ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο τη διάθεση τροφίμων ή ασχολούνται με τη μαζική εστίαση ή ζαχαροπλαστική ή είναι εργαστήρια παραγωγής ή μεταποίησης τροφίμων, έχουν την υποχρέωση να εκπαιδεύουν όλο το προσωπικό τους στον ασφαλή χειρισμό των τροφίμων.
Η Αγροδομική αποτελούμενη από στελέχη Γεωπόνους πιστοποιημένους εκπαιδευτές από το Μητρώο εκπαιδευτών του ΕΦΕΤ παρέχει στις επιχειρήσεις τροφίμων έγκυρα εκπαιδευτικά προγράμματα.
Τα προγράμματα εκπαίδευσης διακρίνονται σε τρία επίπεδα
- Προγράμματα επιπέδου 1
Αφορούν κατάρτιση απλών χειριστών σε γενικά θέματα ασφάλειας και χειρισμού τροφίμων.
- Προγράμματα επιπέδου 2
Αφορούν εκπαίδευση χειριστών τροφίμων, ή εργοδηγών ή προϊσταμένων, ή διευθυντών επιχειρήσεων κλπ
- Προγράμματα επιπέδου 3
Αφορούν εκπαίδευση υπευθύνων ομάδων, τομέων κλπ
Μετά την εκπαίδευση οι εκπαιδευόμενοι υπόκεινται σε εξετάσεις από τον ΕΦΕΤ προκειμένου να αξιολογηθούν.
Με την περάτωση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, η εταιρία μας εκδίδει προσωρινές βεβαιώσεις. Οι επίσημες βεβαιώσεις εκδίδονται από τον ΕΦΕΤ μετά την επιτυχή περάτωση των εξέτασης.